Marko Kostelec

Univ. dipl. soc. delavec, certificirani SDI moderator in specializant transakcijske analize

250
Zadovoljnih naročnikov
22
Let izkušenj
130
Opravljenih delavnic

“Človeka ne moreš ničesar naučiti. Lahko mu le pomagaš, da to odkrije v sebi.”

Galileo

Moja pot

Voda je moj življenjski element, zato ni čudno, da sem leta 1995 pričel z vodenjem svojega plavalnega društva Rina, kjer zabava še vedno je fina.

Leta 2000 sem se pridružil podjetju Halcom d.d. in s sodelavci vzpostavil sistem izdajanja kvalificiranih digitalnih potrdil. Do leta 2008 sem opravljal funkcijo direktorja certifikatne agencije Halcom-CA. Želja po delu z ljudmi in rast podjetja Halcom mi je omogočila, da sem v istem letu pričel z vzpostavljanjem najmlajšega poslovnega področja v podjetju, kadrovskega področja.

Kot direktor za razvoj in selekcijo kadrov sem se aktivno ukvarjal s kadrovskimi procesi, bil zadolžen za razvoj in strokovnost zaposlenih, dobre odnose in negovanje kulture podjetja. Funkcijo direktorja za razvoj in selekcijo kadrov sem opravljal vse do začetka leta 2015.

Sem specializant transakcijske analize s področja svetovanja, NLP praktik, licencirani SDI moderator, opravljen imam tudi trening trenerjev. Motivira me delo s podjetji - skupaj poiščemo ustrezne ljudi, pri tem pa jim pomagam pri vključevanju v podjetje in ožjo ekipo oziroma team.

Kako vam lahko pomagam

Ali se vam zdi, da je v današnjem času preprosto poiskati ustreznega novega sodelavca in ga pravilno uvesti v kulturo vašega podjetja?

Marsikatero podjetje ima v tem procesu izzive in v tej točki vam z veseljem priskočim na pomoč. Ukvarjam se s selekcijskim postopkom iskanja ustreznega kadra, profiliranjem delovnih mest in potencialnih kandidatov. Pri tem uporabljam orodje Profile XT, ki mi služi tudi za pripravo razvojnih osebnih načrtov.

Ali vaše podjetje raste, zaposlujete nove in nove sodelavce, najboljše napredujete v vodje, pa ti zaposleni nimajo potrebnih vodstvenih znanj?

Izvajam vodstvene delavnice, v katere vključujem veliko praktičnih vaj. Vzporedno z izvajanjem delavnic z udeleženci izvajam individualni coaching. Za izboljšanje komunikacije v podjetju, pa izvajam komunikacijske delavnice SDI.