Individualni coaching

Individualni coaching ni terapija, temveč potovanje posameznika do boljšega razumevanja in delovanja samega sebe tako v privatnem, kot v poslovnem okolju. Sodelovanje s coachem odpira nove poglede, nove možnosti, ustvarja nove ideje in ponuja rešitve. Sodelovanje s coachem, ki vam je 'pisan' na kožo, vam bo prineslo več osebnega zadovoljstva in boljše odnose na poslovnem področju. Coaching omogoča odkrivanje posameznikovih potencialov in mobilizira nova razmišljanja, vedenja in ravnanja ter učinkovite strategije.

Timski coaching

Timski coaching je namenjen izboljšanju dela in uspešnosti ekipe, skladno s cilji same organizacije. Je proces, ki pomaga timu ozavestiti, kaj si želi izboljšati in kaj spremeniti, da doseže želene rezultate in ob vsem tem tudi prevzame odgovornost za doseganje dogovorjenih ciljev.
Temelji na naslednjih načelih:
- Timi so iznajdljivi in sposobni ter imajo sposobnost lastnega uvida v svoje sposobnosti.
- Coaching spodbuja spremembe, razvoj in učenje.
- Coach je v procesu enakovreden član ekipe, ki sledi dogovorjenemu cilju.
- Sodelovanje coacha in tima temelji na vzajemnem zaupanju in spoštovanju.

Skupinski coaching

Skupinski coaching je podobno kot timski coaching namenjen izboljšanju dela posameznika. Razlika med timskim in skupinskim coachingom je, da v slednjem vsak član skupine obravnava svoje vsebine. Skupino lahko sestavljajo sodelavci iz istega podjetja ali druge poslovne sredine. Prav tako pa lahko v skupinskem coachingu sodelujejo člani iz različnih interesnih skupnosti, ki med seboj niso povezani. Člani skupine nimajo istega cilja, jih pa druži podobna tematika (recimo izzivi vodenja sodelavcev). Coaching se izvaja na več dogovorjenih srečanjih, format izvedbe se dogovori v naprej. Če zaradi zdravstvenih ali kakšnih drugih razlogov ni izvedljivo osebno srečanje, se coaching lahko izvaja tudi preko video povezave (Zoom, Teams, Skype).