Marko Kostelec

Univ. dipl. soc. del., licencirani svetovalec psihometričnega orodja PXT, coach

280
Zadovoljnih naročnikov
23
Let izkušenj
175
Opravljenih delavnic

“Mladost ni eno od življenjskih obdobij, temveč stanje duha.”

~Mark Avrelij

Marko Kostelec – poslovni trener, svetovalec in coach


Bogate poslovne in vodstvene izkušnje je pridobil v 15 letih delovanja v IT podjetju Halcom d.d., v začetku kot direktor manjšega poslovnega področja, v nadaljevanju pa kot direktor za razvoj in selekcijo kadrov. Aktivno se je ukvarjal z različnimi kadrovskimi procesi in bil zadolžen za proces izobraževanja, razvoj in strokovnost zaposlenih, ter dobre odnose in negovanje kulture podjetja.

V času delovanja znotraj podjetja je velikokrat opazil težave in različne dileme vodij, ki jih prinaša delo z ljudmi. Razvijanje kompetenc vodenja, razumevanje različnosti posameznikov v ekipah, komuniciranje, vzpostavljanje zaupanja, timsko sodelovanje in spodbujanje k inovativnosti in kreativnosti so področja, na katerih pomaga razvijati tako posameznike, kot tudi celotne ekipe.

Od leta 2013 je v aktivnem procesu izobraževanja iz transakcijske analize in je specializant transakcijske analize, poleg tega pa ima opravljeno prvo stopnjo moderatorja integrativnega pristopa psihodrame in transakcijske analize.

Na svoji samostojni poti, mu pri delu z naročniki oziroma partnerji poleg pridobljenih izkušenj pomagajo tudi različna druga znanja in orodja. Zaključil je certificiran program mednarodne coaching zveze ICF za coache, svojim strankam pa pri doseganju ciljev pomaga tudi z izvajanjem psihometričnega testiranja, s kadrovskim orodjem Profiles PXT. V letu 2020 je zaključil coaching izobraževanje z naslovom 'čustva v coachingu' , ki ga izvaja mednarodno priznani coach Daniel Newby.

Na svojih delavnicah in pri izvajanju coachinga, uporablja coaching orodje Points of You in je certificirani trener L.1 programov Akademije.

Kako vam lahko pomagamo
Ali se vam zdi, da je v današnjem času preprosto poiskati ustreznega novega sodelavca in ga pravilno uvesti v kulturo vašega podjetja?
Marsikatero podjetje ima v tem procesu izzive in v tej točki vam z veseljem priskočimo na pomoč.
Ukvarjamo se s selekcijskim postopkom iskanja ustreznega kadra, profiliranjem delovnih mest in potencialnih kandidatov. Pri tem uporabljamo orodje Profile XT, ki nam služi tako za pripravo osebnih razvojnih načrtov, kot tudi za nastavitev smeri za izvajanje osebnega individualnega coachinga.

Ali vaše podjetje raste? Zaposlujete nove sodelavce? Svoje potenciale razvijate in jih imenujete za vodje, ti zaposleni pa nimajo potrebnih vodstvenih znanj? Pri tem izzivu vam znamo pomagati. Izvajamo akademijo vodenja, ki vsebuje veliko praktičnih vaj in domačih nalog za udeležence programa. Za hitrejšo implementacijo veščin vodenja v operativno delovanje priporočamo za vsakega udeleženca akademije paket coaching srečanj, ki se odvijajo kot vzporedni proces akademije.

Za izboljšanje komunikacije v podjetju, kvalitetno izvajanje letnih razvojnih pogovorov ali izvajanje pogovorov o delovni uspešnosti, pa vam pomagamo z delavnicami, pripravljenimi glede na vaše potrebe in želje. Vsebine delavnic vedno nastajajo z aktivnim sodelovanjem naročnika.

Akademijo vodenja in ostale delavnice izvajamo tako v klasični obliki, kot tudi v on-line načinu.